четвер, 27 квітня 2017 р.

Шевченківські дні

   Кожної весни на початку березня в нашій країні вшановують пам’ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. В цьому році відзначається 203-тя річниця від дня народження цього геніального поета, письменника, художника, громадського та політичного діячаЦе подія, яку важко переоцінити, бо для нас, для всього світу Шевченко – це Україна, а Україна – це Шевченко. Він був пророком, титаном духу, першим, хто відверто закликав народ будити в собі дух українця, національну гідність. Шевченко завжди сучасний, як правда, добро, людяність, щирість, ніжність, мужність, братерство.
    У Хмельницькій ЗОШ №14 уже стало традицією відзначати Шевченківські дніЗ метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова у нашій школі в період з 6 по 10 березня 2017 року вчителями були проведені  різноманітні заходи, присвячені пам’яті Т.Г.Шевченка. У класах проводились конкурси на кращого читця творів Т.Г.Шевченка, інтелектуальна гра «Чи знаєте ви твори Великого Кобзаря?», а також виховні години на теми «Т.Г.Шевченко – великий співець України», «Тарасовими стежками», «Тарас Шевченко – український поет і художник». Виховні заходи мали донести до учнів нерозривний звязок Т.Шевченка та нашої країни, яку так віддано любив Великий Кобзар. Пролунали незабутні рядки поезії Т.Шевченка, елементи його біографії, а також вірші інших поетів, присвячені Кобзарю. Хотілося б відзначити велику зацікавленість учнів у підготовці та проведенні Шевченківських днів.




   
    У – А класі вчителем Корповою Н.М. було проведено свято «Тарасова доля  то правда жива»В рамках підготовки і проведення свята учні провели велику дослідницьку роботу по вивченню життєвого і творчого шляху Великого Кобзаря, декламували вірші поета, слухали його твори, покладені на музику, підготували інсценівки, в яких брали участь і батьки. Ніхто не залишився байдужим, бо саме Шевченкове слово доводить усім нам «що ми на Україні таки український народ».







Немає коментарів:

Дописати коментар