Навчання в школі завжди є цікавим і новим. Нещодавно у 2 - Б класі на уроках ЯДС діти дізналися про склад і властивості картоплі. Під час проведення досліду учні переконалися в тому, що у картоплі є великий вміст крохмалю і води.
Для цього капали на розріз картоплі краплі йоду і ставала темного кольору. Мали можливість порівняти вміст крохмалю у перці і в огірках.
А вміст води у картоплі дослідили шляхом натирання овоча
на тертці.
Наступний дослід був цікавим тим, що діти побачили як перекис водню швидко розщеплює природний фермент каталаза, який міститься у сирій картоплі. Саме каталаза провокує перетворення перекис водню на кисень (бульбашки).
На сам кінець дослідження діти з апетитом скоштували варену картоплю в "лушпинні".
Ох і смакота!
Немає коментарів:
Дописати коментар