пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

Бібліотечний місячник «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»


Бібліотечний місячник «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня» проходив з 1 по 31 жовтня 2019 року у ЗОШ №14 (початкова школа).  Відкривали його учні 7-А класу бібліошоу у кожному класі для учнів початкової школи. Їм вдалося своїм яскравим виступом підтвердити глибоку правду народного виразу «Вчення – світло, невчення –тьма».
На святі «Ляльковий театр – це не тільки перегляд, а й участь» учні 1-В класу розвивали своє акторське мистецтво, інсценізуючи казку «Колобок».
Дитяча фантазія не знає меж, що підтвердили малюнки з рожевим конем на бібліотечному уроці  для 2-х класів «Малюки і малюнки». Свободу дитячій творчості – ось, що необхідно дітям!
Бібліоподорож для учнів 2-А класу нагадала мандрівникам про існування чуда у світі, що допомогло їм стати маленькими митцями.
Учні 2-х класів у літературній мандрівці «Прекрасний світ бібліотеки» ознайомилися, як можна подорожувати у світ шкільної бібліотеки. Гарячі тури пропонує бібліотекар школи!
Під час заходу «У бібліотеку для читання книги» гамірлива юрба другокласників затихла перед книгами в бібліотеці.
«Насолода бібліотечною таїною»  супроводжувала їх навіть у класі, де вони знайомились з першими взятими у бібліотеці книгами.
Під час заходу «Будь кмітливим і винахідливим» учні 2-Б клас мали змогу познайомитись із казкою «Каша із сокири» і поміркувати над своїми винахідливими ідеями.
Як важко знайти спільну мову, але як необхідно зрозуміти інших вчить казочка «Лисичка та журавель» на заході «Казка –перший вчитель».
На заході «Згадай – і відтвори» учням потрібно було не тільки пригадати, але й якнайшвидше скласти потрібне слово у грі «Склади слово».
У бібліотеці можна не тільки навчатися, але й розважатися. Учні 8-Б класу організували забаву молодшим школярам по всіх класах під назвою «Чарівне дерево».
Для 1-х класів була проведена гостина «По сусідству – бібліотека
Намисто з малюнків на сюжети казок та «Якою я хочу бачити шкільну бібліотеку» було створено бібліотекарем із малюнків учнів 1-4 класів.
У фотоконкурсі «Я і моя улюблена книга» переміг 1-Г клас.
Презентацію чарів осені під час театралізованого дійства -свята «Осінь-чарівниця» підготували учні 8-Б класу для кожного класу початкової школи.
Таке буває лише в початковій школі! Не грамоти, а призи переможцям! Призи у вигляді солодощів і дарів осені за перемогу у конкурсах під час «Дня розваг» вручали старшокласники, учні 8-Б класу.
Представники всіх класів початкової школи у конкурсі поезії «Цей дивний світ бібліотеки» дали можливість учнями 1-Г класу оцінити чудові декламації віршів про бібліотеку.
Широту можливостей бібліотеки випробували учні груп продовженого дня під час бібліозустрічі «Читаємо, малюємо, граємо». Дітям сподобалось, що у бібліотеці можна не лише почитати, але й пограти та помалювати .
Читацький марафон «Читаємо без зупинки» було проведено для учнів 1-4 класів.
У 3-х класах була проведена літературна вікторина «Казка надихає на звершення».
Проведено бесіди у бібліотеці «Діти, книга, бібліотека».
Учні 4-а класу виготовляли багатовимірний звіт про книгу «Триораму» та «Ку-ку».         
Учні 3-а класу створювали об’ємні вироби до прочитаних книг.
В кінці місяця було підведено підсумки Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня». Найактивніших учасників та переможців конкурсів було нагороджено грамотами.













































Немає коментарів:

Дописати коментар