пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Ви захищаєте спокій країни

Сьогодні всіх військових України
Ми з святом привітаємо,
Ви захищаєте спокій країни
Ми вас за це славимо
Ви службу ратну несете,
Межі охороняєте.

       День захисника України був офіційно встановлений як державне свято 14 жовтня 2014 року указом президента Петра Порошенка.
     14 жовтня в Україні стає особливим днем. В цей день відзначають одразу чотири свята та пам’ятні дні, пов’язані з різними історичними подіями.   
        Ознакою свята Покрови є те, що вона покриває землю або листям або снігом. Частіше покриває листям, але всяке буває з погодою у середині жовтня і іноді у ці дні вже йде сніг.
За легендою, у цей день у 860 році військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ'я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці Константинополя з молитвою звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за легендами, з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою. Після цього військо Аскольда вже не могло побачити цих людей. Вражений цим дивом Аскольд та його дружинники після цього прийняли хрещення та стали християнами. 

 Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорізьких козаків. Вони будували багато однойменних храмів та особливо шанували ікони Покрови.
І наші учні не змогли обійти увагою таке визначне свято. Було проведено бесіди, виховні години, створено колажі до Дня захисника України.





Немає коментарів:

Дописати коментар