пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

Тиждень Українського козацтва

                                                            Всіх ворогів вони долали,          
Всі землі наші зберегли,
Завжди від лиха захищали
І гордо прапор наш несли!
Сини твоєї Батьківщини,
В них сила духу непоборна!
Козацтво слава України,
Це гордість наша всенародна!

   14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці українці святкують День захисника України і День Українського козацтва. Напередодні цих свят з 10 по 13 жовтня 2016 року у початковій школі №14 м.Хмельницького проходив тиждень Українського козацтва.
   Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Зараз наша держава переживає нелегкі часи і саме козаки є прикладом патріотизму, героїзму, мужності, волелюбності для підростаючого покоління. Отож вчителі початкових класів провели різноманітні заходи: бесіди, змагання, інтелектуальні ігри з метою розширення кругозору дітей про період козаччини, виховання любові та поваги до історичних героїв рідного краю. Також відбулася виставка дитячих малюнків на тему "Козацькому роду нема переводу!".








 
   13 жовтня між 2-А та 2-Б класами відбулися змагання "Ми веселі козачата", під час яких команди хлопчиків з обох класів брали участь в інтелектуальних та спортивних конкурсах і мали змогу показати свою силу, спритність та знання про життя і звичаї козаків. Наприкінці заходу дівчатка привітали хлопчиків зі святом гарною піснею та подарунками.





  .

Немає коментарів:

Дописати коментар